ارتودنسی چه قدر طول می کشد؟

ارتودنسی

بیشترین پرسشی که در مطب می‌شنویم این است که: مراحل ارتودنسی چقدر طول می‌کشد؟ در حقیقت، طول مدت درمان به شرایط منحصربه‌فرد هر دهان و میزان مرتب بودن دندان‌ها پیش از نصب بریس بستگی دارد. اصلی‌ترین عوامل تعیین کننده طول درمان ارتودنسی عبارتند از: درجه شدت، سن، بهداشت و همکاری. معمولا بهترین زمان برای انجام ارتودنسی، سنین پایین است،اما انجام آن برای بزرگسالان نیز توصیه می شود. 

 

عوامل تاثیر گذار در طول درمان ارتودنسی 


عوامل تاثیر گذار در طول درمان ارتودنسی

عوامل زیر می تواند در طول درمان شما موثر باشد:

نوع و شدت ناهنجاری فک و دندان 

درجه شدت، که به آن مال‌اکلوژن (اختلالات فکی و دندانی)  هم گفته می‌شود، یکی از عوامل تعیین کننده طول مدت درمان ارتودنسی است. در مواردی که دندان‌ها شلوغ هستند یا بیرون زده‌اند و بدون کمک لب‌ها در دهان جا نمی‌گیرند، مدت زمان درمان ارتودنسی می‌یابد. همچنین، زمانی که فک‌های بالا و پایین با تأخیر رشد کنند یا به صورت هماهنگ رشد نکرده باشند نیز مرتب کردن دندان‌ها بیشتر طول می‌کشد. برای همین، همه بیماران از لحاظ الگوهای اسکلتی و دندانی ارزیابی می‌شوند تا درجه شدت مال‌اکلوژن آن‌ها مشخص شود.‌

سن 

سن

سن یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر زمان مورد نیاز برای درمان است. معمولاً، نوجوانان در حال رشد نسبت به بزرگسالانی که رشدشان متوقف شده و مدتی طولانی به مشکلاتی مانند شلوغی دندان‌ها دچار بوده‌اند، طول درمان ارتودنسی کوتاه تری دارند .

بهداشت دهان 

بهداشت هم مسئله بسیاری مهمی برای بزرگسالان است زیر آن‌ها بیشتر در خطر ابتلا به امراض لثه و بافت‌هاى محافظ اطراف دندان قرار دارند. اگر بیمار تا حد ممکن از برنامه درمانی پیروی کند و بهداشت را به خوبی رعایت نماید، درمان خیلی سریع به نتیجه خواهد رسید. کشیدن نخ سیم کشی دندان و مسواک زدن به طور روزانه، کمک می‌کند که دندان‌ها سریع‌ترین شکل ممکن حرکت کنند. پیروی کامل از برنامه درمانی با به‌کارگیری کش‌های لاستیکی یا سایر راهنمایی‌های ارائه شده توسط پزشک، به پیشرفت بسیار سریع درمان کمک کرده و طول درمان ارتودنسی را کاهش می دهد و ما را قادر می‌سازد که با ارائه بهترین خدمات درمانی ممکن، لبخند منحصربه‌فردی را به هر یک از بیماران هدیه دهیم. نتیجه گرفتن از درمان ارتودنسی نیازمند تلاش گروهی است.

 

iconتمامی سوالات خود در رابطه با مدت زمان ارتودنسی را از دکتر بپرسید!!

انواع بریس‌ها

انواع بریس‌ها

انواع بریس‌هایی که انتخاب می‌کنید نیز ممکن است بر طول درمان شما تأثیر بگذارند. بریس‌های سلف لیگیتینگ دندان‌های به هم ریخته و شلوغ را سریع‌تر از بریس‌های معمول فلزی  صاف و تراز می‌کنند. بریس‌های شفاف، بریس‌های سلف لیگیتینگ شفاف و بریس‌های متحرک شفاف همه و همه می‌توانند طول درمان ارتودنسی را تغییر دهند.اگر نگران زمان درمان هستید، می‌توانید در مورد گزینه‌های درمانی که روند درمان را سرعت می‌بخشند از ارتودنتیست سوال کنید. دهانگیرهای لرزشی و ایجاد سوراخ‌های ریز (MOPs) می‌توانند زمان درمان شما سریع‌تر و راحت‌تر کنند. این گزینه‌ها می‌توانند به تغییر حالت سریع استخوان کمک کنند، که پس از آن حرکت دندان را سرعت می‌بخشند.در حالی که صبر داشتن همیشه در طول درمان ارتودنسی امری مهم است، ارتودنسی در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده است. پزشکان از بریس‌های قدیمی استفاده نمی‌کنند، و طول درمان بسیار کوتاه‌تر از آنچه بوده است، می‌باشد. امروزه پزشکان می‌توانند دندان‌های شما را سریع‌تر و موثرتر از همیشه حرکت دهند- اما مهم است در جریان باشید زمانی که این درمان را شروع می‌کنید، نمی‌دانید بریس‌ها دقیقا چه زمانی از روی دندان‌هایتان برداشته می‌شوند. اما اگر با هم همکاری کنیم، زودتر از آنچه که فکرش را بکنید درمان به پایان می‌رسد.

داروهایی که مصرف می‌کنید

طبق گفته موسسه ملی بهداشت ، بسیاری از داروها می‌توانند سرعت حرکت دندان را تحت تاثیر قرار دهند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) از قبیل ایبوپروفن، استامینوفن و آسپرین، هنگامی که به طور مکرر استفاده می‌شوند، سرعت حرکت دندان را آهسته می‌کنند. این موضوع در مورد فلوراید، استروژن، کورتیکواستروئیدها و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن نیز صدق می‌کند. از سوی دیگر، داروهایی مانند هورمون تیروئید و ویتامین D باعث افزایش میزان حرکت دندان‌ها می‌شوند. بدون مشورت با پزشک خود، هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید.

 

iconسوالات دیگر خود در زمینه ارتودنسی را از دکتر بپرسید!!

 

مدت زمان استفاده از پلاک متحرک بعد از ارتودنسی


 

مدت زمان استفاده از پلاک متحرک بعد از ارتودنسی

فرقی نمی‌کند که از بریس‌های فلزی، بریس‌های شفاف یا ردیف کننده‌های نامرئی متحرک استفاده کرده باشید، چرا که به هر حال باید در مرحله پایانی درمان از نگه‌دارنده‌ها نیز استفاده کنید. اوایل، از شما خواسته می‌شود که نگه‌دارنده‌ها را ۱۲ تا ۲۲ ساعت در روز نصب کنید. طول مدت استفاده از نگه‌دارنده‌ها در هر روز بر مبنای عوامل بسیاری تعیین می‌شود از جمله شدت مشکل اولیه، سن بیمار و هدف از استفاده از نگه‌دارنده (اینکه آیا از نگه‌دارنده‌ها تنها برای تثبیت وضعیت قرارگیری چند دندان استفاده می‌شود).بیشتر بیماران ما به مدت ۳ تا ۶ ماه از چنین برنامه‌ای پیروی می‌کنند. اکثر آن‌ها، در صورتی که در طول ۳ تا ۶ ماه اول ساعات تعیین شده را رعایت کنند، می‌توانند وارد دوره ۶ ماهه‌ای شوند که در آن نگه‌دارنده‌ها تنها در شب نصب می‌شوند.به شدت توصیه می‌شود که این برنامه شبانه در طول ۶ ماه باقی مانده از دوره درمان، یا دست کم تا پایان ۱۲ ماه اختصاص داده شده به نصب روزانه نگه‌دارنده، انجام شود.اغلب پس از ۱۲ ماه نصبِ مداوم نگه‌دارنده، به بیماران توصیه می‌کنیم که تا آخر عمر هفته ۳ تا ۵ بار روی دندان‌هایشان نصب کنند.بسیاری از بیماران از شنیدن این توصیه‌ها شوکه می‌شوند.ما می‌خواهیم بدانید که اگر از نگه‌دارنده‌ها به طور منظم استفاده نکنید، احتمال زیادی دارد که دندان‌های زیبا و صافی که در حال حاضر صاحب آن‌ها شده‌اید، زمانی دوباره به حال اول برگردند.

به طور متوسط، بریس‌ها چه مدتی روی دندان‌ها قرار دارند؟


به طور متوسط طول درمان ارتودنسی ۱۶ تا ۱۸ ماه است. با این وجود، طول درمان می‌تواند تا ۶ ماه یا تا ۲۴ ماه، و یا گاهی اوقات بیشتر طول بکشد. برای بیمارانی که تنها نیاز به بستن یک فاصله بین دندان دارند، درمان با بریس‌ها یا اینویزیلاین (ارتودنسی نامرئی) فقط ۶ تا ۸ ماه طول می‌کشد، هرچند برخی از متخصصان ارتودنسی ممکن است برای نتایج سریع‌تر بریس‌های معمول فلزی را پیشنهاد ‌کنند.در موارد ارتودنسی بزرگسالان، مدت زمان متوسط درمان با بریس‌ها بسته به نیازهای خاص بیمار معمولا کمتر از کودکان است. با وجود گزینه‌های بیشتر بریس‌ها برای بزرگسالان میانگین زمان کلی درمان ارتودنسی کاهش یافته است.

چرا برخی افراد سالها بریس روی دندان‌هایشان دارند؟


در بعضی موارد، یک بیمار جوان تر ممکن است یک مشکل تراز اصلی داشته باشد، مانند یک دندان که در جای اشتباه در آمده است. چنین موردی نیاز به کشیدن دندان و انتظار برای در آمدن دندان دیگر دارد. بسته به انتظار برای در آمدن دندان‌های دائمی باقی مانده، این روند می‌تواند پنج سال یا بیشتر طول بکشد.

 

نویسنده:دکتر مهرداد فتحیان
بورد تخصصی ارتودنسی از دانشگاه بوستون آمریکا
دکتر مهرداد فتحیان متخصص ارتودنسی و درمان ارتوپدیک فک و صورت هستند. ایشان در سال های 1994- ۱۹۹8 در وونکور مشغول به تحصیل در رشته دندانپزشکی بوده‌اند. سپس با کسب رتبه برد دندانپزشکی با نمره ۹۶ درصد و ثبت تحقیق در زمینه ارتودنسی با همکاری .Dr David Kennedy از میان کلیه داوطلبان این رشته، رتبه Match 9 در بین ۲۵۰۰۰ شرکت کننده جهت ورود به دانشگاه‌های آمریکا را کسب نمود. وی در دانشگاه بوستون آمریکا که به جهت سطح علمی یکی از بهترین دانشگاه های دنیا است، زیر نظر اساتیدی از جمله Dr. Bednar, Dr. Blau ,Dr. Drizen , Dr. Walker و Dr. Gianelly (مخترع روش Bidimensional ) موفق به کسب تخصص در زمینه ارتودنسی شد. دکتر فتحیان این دوره را نیز با رتبه اول و معدل ۹۷ درصد طی نمود و موفق به دریافت لوح و جایزه از این دانشگاه شد.
پس از این دوره جهت دریافت درجه Master یک سال دیگر به آموزش خود در این دانشگاه ادامه داد و تحقیقی دیگر با همکاری Dr. Gianelly به ثبت رساند. دکتر فتحیان در سال ۲۰۱۱ پس از ۱۹ سال کار و تحصیل به ایران بازگشت.
نویسنده:دکتر مهرداد فتحیان on Facebookنویسنده:دکتر مهرداد فتحیان on Googleنویسنده:دکتر مهرداد فتحیان on Instagramنویسنده:دکتر مهرداد فتحیان on Linkedinنویسنده:دکتر مهرداد فتحیان on Youtube